Orkester

Orquesta Tipica Misteriosa Buenos Aires

Orquesta Tipica Misteriosa Buenos Aires (Arg)

Begyndelsen
I marts 2003 skabte pianist og instruktør Javier Arias orkesteret Fervor Buenos Aires i en sammenhæng, hvor mange unge mennesker var bekymrede over tango og generobrede derfor traditionen af ​​typiske orkestre, der havde sin guldalder i 40'erne. Fervor de Buenos Aires havde den særlige, blandt den nye gruppe af tango musikere, at være det eneste orkester, der tog udfordringen med at fortsætte den stilistiske linje fra Carlos Di Sarli.

Med denne sammensætning af orkesteret (5 år) blev der udgivet et album kaldet Who SOS (2006) og var på to europæiske turnér i 2007-2008 (Skotland, Grækenland, Palma de Mallorca, Sicilien, Østrig osv.) Også udflugter til Brasilien og Uruguay. Det var det sidste orkester, der ledsagede den store sanger Oscar Ferrari.

Orquesta Típica | Misteriosa Buenos Aires
Orquesta Típica Misteriosa Buenos Aires, blev dannet i 2008 som et fornyende musikalsk variationer af den dansbare tango og generobrede arven fra de store orkestre fra 40'erne. Orkesterets repertoire er varieret og dynamisk, og omfatter klassiske tangoer, nye tangoer, valse, milongaer, milongas-candombes og argentinske folklore.

Orkesteret fortsætter med at udvikle genren gennem nye kompositioner og personlige versioner af klassiske tangos. Med kendskab til de kulturelle og musikalske forandringer, der er fundet sted siden 40'erne til nutiden, vender dette projekt tilbage til et typisk orkester som "dem fra før", men med de nye generationers energi og aftryk er det en del af, hvad man risikerer at kalde "tangoens nye gyldne tidsalder".

Siden 2008 har bandet udgivet tre albums, Salón (2010), Una noche en la milonga (2013) og Tu lado acústico (2015). Orkesteret lavede tre europæiske ture i 2010-2013-2015, hvor de besøger flere lande som Frankrig, Italien , Tyskland, Schweiz, Belgien, Holland, Polen, Tjekkiet og gjorde også ture til Brasilien (Sao Paulo) og Argentina (Tucuman, Rosario, Cordoba, Santa Fe, La Pampa, Chubut, Salto, Trenque Lauquen, Pehuajo, osv). I Buenos Aires spillede de blandt andet på Buenos Aires Tango Festival og ved World (Udstillingscenter), C. Torcuato Tasso, San Martin Teater, 25 de Mayo Teater, Milonga la Viruta, Salon Canning mv.

Medlemmer

Klaver, arrangementer og retning: Javier Arias

Dobbelt bas: Patricio Peralta

Bandoneons: Diego Benbassat, Nicolás Codega, Joaquín Angiolini

Violiner: Damián González Gantes, Pablo Martinez Lammer, Matias Coban.

Stemme: Eliana Sosa

 

Yderligere oplysninger på WEP og FACEBOOK

 

Video